TOPFIELD - Multimedia Home Gateway
Home Produkte Support Downloads Taps Forum News Presse Kontakt Händlersuche Jobs Topfield eStore

Zurück   TOPFIELD EUROPE Forum > Topfield international > Topfield Bugs
Registrieren Hilfe Benutzerliste Kalender Suchen Heutige Beiträge Alle Foren als gelesen markieren

Topfield Bugs Have you found a bug in your Topfield receiver? Post it here.

Antwort
 
Themen-Optionen
Alt 05.09.2008, 18:18:14   #1
Kim Jespersen
Neuling
 
Registriert seit: 13.07.2008
Beiträge: 7
Standard Top set doesn't find TF7700 HD PVR

Hi

I have just gotten my TF7700 HD PVR back today from Topfield, where it have undergone some "surgery" due to shutting down completely while in stand by.

As far as I know at this point, Topfield have changed the front since it has the plastic on the display, the inside I don't know.
I connect my Topfield to my computer with a sandberg COM to USB converter and it worked perfectly before I send it back to be fixed but now it doesn't work.

When I ask Top set to "read settings from receiver" nothing happens after the reboot, it's like the receiver is unresponsive.
I have moved the USB and the computer respond perfectly.
I have updated the Sandberg drivers and the USB driver from Top set.

It's just like the communication stops at the COM connector on the Topfield.

Are there way to get the connection back? I have looked through the receiver settings but nothing points to the COM port, so I can't Activate/deactivate it?

It would be really great if I have to send it back again

TIA

Kim
Kim Jespersen ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 08:55:38   #2
Twilight
Zauberküchencheflehrling mit extra Butter
 
Benutzerbild von Twilight
 
Registriert seit: 09.12.2005
Ort: Wien Umgebung
Receiver: 1 x SRP 2100(TMS) TFIR und .1 x SRP 2410 M
Beiträge: 58.697
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

my first try would be:

to delete the usb serial converter in the system and install it again.
then check the com port of the converter and set the right com port in topset.
the cable between the adapter and the 7700 is ok? and it is a null modem cable? (zero modem cable)

the usb driver from topset/topfield has nothing to do with the 7700.
it is for the usb connection between the pc an the 5x00 and 6000 pvr´s.

maybe it could be that the cable from the com port of the 7700 ist not connect to the motherboard.
maybe the person who repaired you 7700 has forgotten to connect it after the repair...

twilight
__________________
... Die Mutter aller TAPs
Missing Link: TFIR WakeOnLan für alle Töpfe
Twilight ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 09:25:07   #3
Aldarin
Software-Guru
 
Benutzerbild von Aldarin
 
Registriert seit: 09.12.2005
Ort: Wien
Beiträge: 2.358
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

Hi Kim,

there is no need to install the Topfield USB driver on your PC. This driver is only necessary for TF receivers which are USB salves, like the TF5000 or TF6000.
Also there are no settings on your TF7700 with which you can activate or deactivate the COM port. The RS232 interface on your toppy is always active

But despite that your PC should get a connection to your TF7700 via RS232(COM). Does the COM port assigned to your USB converter equal to the COM Port which you have selected in the TopSet options? Please also make sure the COM port assigned is lower than COM10. Due to a bug TopSet only support COM ports up to COM9.

Please also let us know which system you have installed on your PC.

Cheers
Aldarin
Aldarin ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 12:02:58   #4
Kim Jespersen
Neuling
 
Registriert seit: 13.07.2008
Beiträge: 7
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

Thanks for the answers guys.

No wonder I can't connect to the receiver, the COM is not connected to the mainboard
I didn't think of checking the internal connectors yesterday when I mounted the harddrive

Am I right to assume that the connector for the COM on the mainboard, is the connector named JP12 in front of the Scart switch in this picture?



BTW

I running Windows Vista 32 with latest updates and Top Set always found the latest assigned COM port, even when the COM port was altered from 3 to 9 or back, Top Set found it, so I knew Top Set was never the problem.

Geändert von Kim Jespersen (06.09.2008 um 12:06:28 Uhr).
Kim Jespersen ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 12:04:49   #5
Twilight
Zauberküchencheflehrling mit extra Butter
 
Benutzerbild von Twilight
 
Registriert seit: 09.12.2005
Ort: Wien Umgebung
Receiver: 1 x SRP 2100(TMS) TFIR und .1 x SRP 2410 M
Beiträge: 58.697
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

yes, that´s right

twilight
__________________
... Die Mutter aller TAPs
Missing Link: TFIR WakeOnLan für alle Töpfe
Twilight ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 12:16:37   #6
Kim Jespersen
Neuling
 
Registriert seit: 13.07.2008
Beiträge: 7
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

I'm so back in business

Thanks a lot, love you guys.
Kim Jespersen ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 06.09.2008, 12:32:33   #7
Twilight
Zauberküchencheflehrling mit extra Butter
 
Benutzerbild von Twilight
 
Registriert seit: 09.12.2005
Ort: Wien Umgebung
Receiver: 1 x SRP 2100(TMS) TFIR und .1 x SRP 2410 M
Beiträge: 58.697
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

no problem, your wellcome

twilight
__________________
... Die Mutter aller TAPs
Missing Link: TFIR WakeOnLan für alle Töpfe
Twilight ist offline   Mit Zitat antworten
Alt 29.03.2010, 07:35:24   #8
Deon34
Mein erster Beitrag
 
Registriert seit: 24.02.2010
Beiträge: 1
Standard AW: Top set doesn't find TF7700 HD PVR

Hallo! Danke für Ihre Hilfe. Einer meiner Freunde haben das gleiche problem. Ich werde ihm die Lösung.
__________________
642-813 - SY0-201 - 70-680 - 642-902
Deon34 ist offline   Mit Zitat antworten
Antwort

Themen-Optionen

Forumregeln
Es ist Ihnen nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
Es ist Ihnen nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
Es ist Ihnen nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
Es ist Ihnen nicht erlaubt, Ihre Beiträge zu bearbeiten.

BB-Code ist An.
Smileys sind An.
[IMG] Code ist An.
HTML-Code ist Aus.

Gehe zu

Ähnliche Themen
Thema Erstellt von Forum Antworten Letzter Beitrag
Top Set Systemupdate 2.059 Aldarin TopSet 13 18.10.2010 15:35:14
Top Set Systemupdate 2.057 Aldarin TopSet 4 19.08.2008 09:30:24
Top Set 2.00 Togan TF4000PVR Allgemeines 19 05.06.2008 10:39:27
TF6000 PVR + Top Set via FTP Döbi Anfänger und Neuankömmlinge 1 13.02.2007 22:41:10
Premiere + Alphacrypt Light auf einem Top 4000 PVR undertäker CIs - Steckkarten für den Topf 5 26.10.2006 16:50:32


Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:45:34 Uhr.

©2005-2011 TOPFIELD Europe GmbH  | Datenschutz & Nutzungsbedingungen | Impressum

Powered by vBulletin Version 3.8.6 (Deutsch)
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.